Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Viikonlopun juhlista selvitty

Häät oli kauniit ja oikein hauskat juhlat. Ilmakin oli mitä mainioin. Ja tänään olleet ristiäiset oli pienet ja sievät, kuten tyttö joka ristittiinkin. Nyt varmaan hetkeksi hellittää mekkojen, lahjojen ja korttien askartelukiireet.

Tällaisessa mekkosessa minä eilen siis juhlin. Kuva on aika kökkö laadultaan, mutta mekon perusidea tulee kyllä tuostakin esiin.

Tässä mekon tekniset tiedot siltä varalta että joku on kiinnostunut. Kankaat ovat kahta vihreää taftia ja tuo vaalea on ohutta puuvillakangata, varmaankin verhokangasta. (Ei ole eka kerta kun tämä tyttö pukeutuu sisustuskankaisiin, eikä viimeinenkään, niissä on puolensa...) Helmassa on kaksi kerrosta, puuvillainen ja taftinen. Molemmat kerrokset on leikattu täysvinoon ja jos toisen sivusauman avaa on helma 180 astetta. Yläosassa on vain yksi kerros, puuvillakangasta, joka on myös leikattu täysvinoon ja sen jatkona on tafti kaitale kaksinkerroin. Helman ja yläosan yhdyssaumaa peittää taftista tehty vyö, mikä on ommeltu sivusaumoihin kiinni, sitä ei siis solmita sen kummemmin. Melkein kainalosta lähtee taftiset olkaimet, jotka menevät selän puolella ristiin ja päätyvät taas melkein kainaloon. Mekossa on sivussa piilovetoketju. Mekon tein hyvin pitkälti muotoilemalla, eli mitään kaavoja mekkoon en käyttänyt. Oman vartalon tuntee sen verran hyvin että siitä vaan, pukee palasia päälle ja katsoo mihin tehdään sauma ja mihin muotolaskos...

Oli ihana projekti, mutta onneksi ei ihan heti tartte tehdä uutta.

9 kommenttia:

joska kirjoitti...

U-P-E-A. Ei muuta osaa sanoa. Kyllä tuossa on kelvannut juhlia.

Anu kirjoitti...

Ja Aivan Ihana Mekko! =)
Solet tosi taitava!

Ouppa kirjoitti...

Kiitos joska ja HopeinenSimpukka. Olen kyllä aika tyytyväinen mekkoon itsekin. Olkaimista kelpuutin lopulta kolmannen version, että huolella sitä teinkin. (Niin muuten tuohon taitavuuteen saattaa vähän vaikuttaa se että miulla on olevinaan koulutusta tommosten mekkosten turaamiseen...)

Susanna kirjoitti...

Tosi kaunis mekko ja vielä kunnioitusta herättävällä tavalla toteutettu!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut Johannalle ja Leenalle täältä Ihastjärveltä. Arvaa kukako/ketkäkö?
PS. Kivan ekologisen värinen mekko

Ouppa kirjoitti...

Kiitos Sussu! Kaavoihin kangistuneen koulutuksen jälkeen oli haastavaa opiskella muotoilua, mutta kun siihen pääsi sisälle, niin huomasin että sopii työtapana minulle oikein hyvin. Tosin se tarvitsee pohjalle sen käsityksen kaavoittamisesta ja kaavojen muotoilusta.

Ja kiitos siskoksille Ihastjärvelle, Leena ja Johanna niiaavat. Ei tuossa mekossa juuri muuta ekologista sitten olekaan, tai no onhan se sentään mulle sopivaksi tehty, joten voisi kuvitella että tulee käytettyäkin useamman kerran. :)

Pilvi kirjoitti...

No hieno! Ihana helma. Ja huoh, "muotoilemalla" tehty - saat sen kuulostamaan helpolta.

Ouppa kirjoitti...

Kiitos myös Pilville. Joo ei se mekon teko kokonaisuudessaan ihan helppo prosessi ollut, mutta koen että muotoilu on kuitenkin itselle se luontevin tapa tehdä vaatteita. Jos ompelen muille, yritän edes vähän näyttää siltä että tiedän mitä teen ja käytän jonkun verran kaavojakin. :)

Ki kirjoitti...

Todella upea mekko!