Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Puola, osa 3

Vietimme Krakovassa keskiviikon koluten Wawelin linnan alla olevan lohikäärmeen luolan, (ei löytynyt lohikäärmettä) juutalaisten kaupunginosan ja ghetton johon juutalaisten aikoinaan ympättiin. Torstaina marssimme juna-asemalle ja lähdimme takaisin Varsovaan. Juna matka olikin sitten taas jännä. Tällä kertaa osuimme oikeaan junaan, ihan helposti jopa, mutta kesken junamatkan ulkona puhkesi ukonilma. (Kun lähdimme Krakovasta aurinko siis paistoi pilvettömältä taivaalta.) En tiedä miten hyvin puolalaiset junat on tehty kestämään ukkosta, mutta meidän junamme ainakin hiljensi vauhtia ja mateli noin tunnin ykkosen ja sateen läpi. Ihan vähän pelotti. Oikein tarkkaan kun tihrustaa kuvasta näkee miten kovaa siellä satoi.


Saapuessamme Varsovaan, aurinko paistoi jälleen eikä sateesta ollut tietoakaan. Loppureissun vietimme Varsovassa rennoissa merkeissä. Kiertelimme kaupungilla ja katsomassa nähtävyyksiä, kuten ison isoa ostoskeskus Arkadiaa. :) Sen pihalla oli hauska suihkulähde, joka ikään kuin soitti musiikkia, vesisuihkut pulpahtelivat hauskan rytmikkäästi. Ja kaikki lapset ja lapsen mieliset juoksentelivat itsensä läpimäriksi vesisuihkujen seassa. Löysimme samanlaisen suihkulähteen toisestakin paikasta kaupungilta ja siellä oli ihan sama meno.


Lauantaina sitten lensimme takaisin kotiin. Joku matkaopas taisi sanoakin että Puolasta kannattaa hankkia matkamuistoiksi muistoja ja niihin me tosiaan keskityttiin.

2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Tosi kivalta kuulostaa tuo teän reissu.
Ja muistothan net tärkeimpiä onki! =)

Ouppa kirjoitti...

Joo reissu oli kyllä aikans mukava ja oli kivaa ollu tuon ukkelin kanssa ihan kahdestaan.