Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Puola, osa 1

Karkasimme Ekkulin kanssa viikko sitten Puolaan pienelle seikkailulle. Lensimme Varsovaan ja yövyimme siellä. Maanantaina junailimme itsemme Krakovaan ja elelimme siellä kolmen yön yli. Sitten junailimme takaisin Varsovaan ja seikkailimme vielä Varsovassa muutaman vuorokauden. Eilen lensimme takaisin kotoiseen maahan. Alla Varsovan vanhan kaupungin katukuvaa.

Matkaoppaat sanoo ettei vanhassa kaupungissa kannata viettää aikaa, siellä ei ole mitään ihmeellistä ja hintatasokin on korkea. Meidän ensimmäinen hostelli oli vanhassa kaupungissa ja oli oikein mukavaa olla siellä. Kävelimme sunnuntai-iltana Kuninkaantietä joka kulkee vanhan kaupungin läpi hostellille ja siellä oli jos vaikka minkä moista tapahtumaa. Yöksi vanha kaupunki kuitenkin hiljeni ja nukuimme hyvin, ikkuna auki kadulle. Meidän huoneen ikkunat on alla olevassa kuvassa tuossa seinässä olevassa "ulokkeessa". Puolan hintataso on myös sen verran alhaisempi kuin Suomen, että ei ne turistihinnatkaan hirveästi haitanneet. Ja voihan sitä maisemasta ja ympäristötä nauttia, käyttämättä rahaakin.


Puolan hintataso oli sen verran alhaisempi kuin Suomen, että ei ne turistihinnatkaan hirveästi haitanneet kun ei me muuta osteltu kuin syömistä ja juomista.

2 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Oi...muistoja! Puolassa sain kamalan kuumeen vuonna öööh, ja portteri oli hyvää ja halpaa. Jotain saaristolaisleivän kaltaista leipää, aamupalajuustoa savukinkun paloilla ja unikonsiemenillä päällystettyjä sämpylöitä. Potkaa ja biisoninruohovodkaa Zúbrowkaa shotteina, Zywieciä ja keskitysleirikäynti. Kumma hotellihuone, jonka kylppärivessaa ei saanut lukkoon ja jossa oli erikseen hanat kylmälle ja kuumalle vedelle eikä TV:tä ollenkaan. Koskaan muulloin en ole lentokoneessa paineenvaihteluita itkenyt, flunssan takia korvakipu oli Suomeen lentäessä sietämätön.

Teidän retki kuulosti oikein mukavalle!

Ouppa kirjoitti...

Tutulle kuulostaa Annika! Mullekin tuli nuhan poikanen, maanantain ja tiistain siitä kärsin, mutta sitten se katosi yhtä oudosti kuin tulikin, onneksi. Sämpylät oli ihan tolkuttoman hyvia ja se sulatejuusto. Krakovan hostellilla syötiin joka aamu tooooosi monta sämpylää.

Me asuttiinkin hostelleissa, eli ei vaadittu kummoista tasoa yöpaikoilta ja siitä se osa reissun hauskuutta tulikin kun yritti aina sopeutua yöpaikan mukaan. Yhdessä huoneessa ei ollut verhoja ja vain yhdessä huoneessa oli peili (minulla ei ollut mukana omaa) ja meillä oli siis aina yhteisiä kylppäreitä hyödyntävät huoneet. Suihkuun meno oli aina jännää, yhden hostellin kylppäriä ei saanut lukkoon ja siellä oli hostellin ainoa pönttö myös. Hyvä tapa viestittää muille kylppäriin haluaville on esimerkiksi laulaa kauniisti suihkussa, niin tietävät että on varattu!