Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

torstai 11. kesäkuuta 2009

Sain aarteita

Joskus sitä osuu kohdalle huomaavaisia ja ajattelevaisia ihmisiä. Yksi tälläinen viimeaikainen tapahtuma oli se kun puhuimme Hanna-ystäväni äidin kanssa rikki ja huoltoon menneestä ompelukoneestani. Kokeneena ompelijana Hannan äiti oli pistänyt mieleen että minun ompelukoneeni on vanha Husqvarna ja mitäs sitten kävikään. Eräänä päivänä Hannan kanssa jutellessani sain kuulla että hänen äitinsä oli jemmannut minulle jostakin "varaosia" ompelukoneeseeni. Ihmeellistä!

Tässä niitä nyt on. Aikoinaan kun koneen sain, siinä mukana oli yksi puola ja tavallinen paininjalka. Itse ostin siihen myöhemmin muutaman puolan lisää ja kaksi vetoketjupaininjalkaa. (Kaksi siksi että hukkaan ne hyvin pätevästi ja silloin todennäköisyys on paljon suurenpi että löydän edes toisen kun sitä tarvitsen.) Mutta nyt minulla on siis monen monta puolaa, vaikka kuinka monta erilaista paininjalkaa, kapea kaksoisneula, varapuolakotelo, omat ruuvimeisselit (luulen että ne jotka minun ompelulaatikossa on ovat äidin) ja pari muuta jännää osaa. Itseasiassa tuon harmaan muovisen "haarukan" käyttötarkoitusta en edes tiedä. Tietääkö joku muu? Niin nuo osat ovat vähän uudemmasta koneesta kuin mitä omani on, sellaisesta Husqvarnasta johon laitetaan erilaisia kiekkoja koruompeleiden valitsemista varten. Kiekoissa lukee päällä "system colormatic" ja niitä on kuusi, merkitty kirjaimilla a-f. Jos jollain on sellainen kone ja kiekkoja hukassa niin täältä saa kun hihkaisee. Minun koneeseeni käy vähän pienemmät kiekot joten pistetään hyvä kiertämään.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Äippä tietää, mitä sillä harmaalla "osalla" voi tehdä. Enpä vielä kerro. Pidetään jännitystä yllä.
Ps. minunkin koneessa on sellanen ja olen joskus käyttänytkin sitä.

Ouppa kirjoitti...

No ohhoh, hyvä että tietoa löytyy. Sen uskon että äipän koneessakin moinen vekotin on, koska veikkaan että äippiksen kone on aika samaa ikäluokkaa kun se kone minkä osia nuo minulle kulkeutuneet on ja merkkikin on sama. :) En minä sillä tiedolla tietysti mitään olisikaan juuri nyt tehnyt... *viheltelee ja yrittää näyttää siltä kun ei yhtään kiinnostaisi*

Anonyymi kirjoitti...

minäpä paljastan Outille harmaan osan tarkoituksen (tai ainakin, et mihin meillä sitä käytetään). Kun ompelee paksua kangasta (esim. farkkua) välillä poikkisaumojen kohdalla kauhean paksu kohta muuhun ommeltavaan kohtaan, ja kone ei meinaa päästä sen poikkisauman ylitse. Harmaa osa auttaa tässä. Osan kun laittaa paininjalan alle (paininjalan takapuolelle) siihen kohtaan, missä vielä ohut kerroskangasta (verrattuna saumaan), niin saa paininjalan suoraan ja kone jaksaa ommella helposti sauman yli! Asiaa vaikea selostaa, ehkä äitisi näyttää :)

Koskas tuut Lahteen!!!???!!!
t.Jenni

Ouppa kirjoitti...

Kiitos Jensku, nyt ei tartte enää elää jännityksessä. Ihan selkeä toi selostus oli, periaatteen tajusin. Ei hullumpi vekotin.

Jaahas, pitäisköhän yrittää Lahteloida vaikka ensi viikolla (taitaa siellä vielä yksi päivä olla jolle ei ole mitään ohjelmaa tiedossa).

mk kirjoitti...

Vanha on blogikirjoitus, mutta laitanpa silti viestin. Ei sattus vielä olemaan joutavana nuo kirjainkiekot? Perintökonetta tutkiessa katsoin että siitä puuttuu noita kiekkoja