Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

tiistai 16. syyskuuta 2008

Sulovilénit Lahdessa

Eilen vietettiin ansaittua vapaapäivää Ekkulin kanssa Lahdessa. Väsytimme itsemme uuvuksiin Luhdan tehtaanmyymälässä, Exit Onessa, Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaratalossa ja ulkoilemalla vielä Lanupuistossa. Välillä kävimme syömässä patonkia Sub Wayssa.

Päätimme jo kotona että tänään ostetaan (ainakin meille) uusia vaatteita, sillä vaatekaappimme eivät ole oikein pysyneet perässä elämänmuutoksissa. On tullut uusia harrastuksia ja ihan töitäkin. Niinpä sitten ostimmekin ison kasan vaatteita. Kaikki vaatteet ovat jokun sortin alennuksesta tai sitten jo käytettyjä. Aikamoisia ostosparatiiseja olivat nuo Luhdan tehtaanmyymälä ja Exit One, myyvät laatumerkkejä tosi edullisesti. Kontissa taas hinnat vähän yllätti. Lahdessa kirpputorihinnat ovat huomattavasti korkeampia kuin Kouvolassa, vaikka toisaalta kyllä teimme Kontista aika paljon enemmän löytäjä kuin yleensä Kouvolan kirppareilta. Mukaan tarttui viereisen kuvan koko vaatejono, sekä Luhdalta iso kasa vetoketjuja. Vähän kyllä iski suloviléniys, piti ostaa kun halvalla sai, mutta kyllä ne ostokset nyt suurinpiirtein tuli kuitenkin tarpeeseen. Ja vetoketjujakaan ei tartte ostaa muutamaan hetkeen. :D

Jotta voin luokitella tämän postauksen arjen oivallukseksi, täytyy vähän puolustella reissun ekologisuutta. Ostimme laadukkaita tuotteita, jotka kestävät käytössä pidempaan. Se on ekologista, koska pitkäkestoiset tuotteet vähentävät jätteenmäärää, sekä päästöjä ja energian kulutusta, kun tuotteen tilalle ei tarvitse niin pian ostaa uusia tuotteita. Jätteen määrää tavallaan vähensimme myös ostamalla käytettyjä vaatteita, tosin ne olisi ehkä ostanut joku muukin, jos me emme olisi niitä ostaneet. Ekologista oli myös se, että kun epäekologisesti ajoimme omalla autolla vähän kauemmas kotoa, ostimme kerralla enemmän ja myös vähän kauaskatseisemmin, ettei tarvitse sitten heti ensiviikolla tehdä samaa reissua uudelleen. Ja kai se Lanupuistossa nautiskelukin oli vähän ekologista, koska puistossaoloaikana emme tarvinneet sähköä, polttoainetta emmekä muitakaan ympäristöä kuormittavia juttuja. Jos vertaa esimerkiksi siihen, että olisimme voineet mennä samaksi aikaa vaikka elokuviin. Tuli kyllä vähän pintapuolisesti nyt raapaistua nämä perustelut.

Ei kommentteja: