Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

lauantai 13. syyskuuta 2008

Koolailua

Nyt on kadonnut tämän neidin ekoiluhöpötykset jonnekkin. Taas tulee raporttia ihan muista puuhista. Vietän viikonloppua porukoilla ja äipän kanssa tuossa iltapuhteina vähän koolailtiin, eli värjättiin lankoja KoolAid -juomajauheella. Aloitimme koolailun jo kesemmällä kaatamalla värinestettä lankojen päälle ja mikroon, mutta tänään keksimme paremman ratkaisun.

Ilu keittelee omat lankansa kattilassa, mutta me halusimme pienentää hajuhaittoja ja mikrotamme omamme. Sovelsimme kuitenkin kattilaideaa siihen, että sekoitimme KoolAidit isompaan määrään vettä ja upotimme langat väriveteen ja sitten mikrotimme. Tuli aivan ihania värejä.

Kuvassa on siis kaunokaiset aikaansaannoksemme. Laitan tähän pienen pienellä myös muistiin tarkemmin lankojen määrät ja värien menekit, niin voin itsekin myöhemmin palata aiheeseen. Sinivihreä lanka on valkoista Nallea noin 125g värjättynä väreillä Berry Blue (3 pussia) ja Lemon Lime (2 pussia). Samasta Nallesta myös keltainen 25g vyyhti väreillä Lemonade-Mango ja keltavihreä 50g väreillä Berry Blue-Lemon Lime ja Lemonade-Mango. Keltaiseen ja keltavihreään meni sinivihreän langan vihreän väriliemien jämät sekä 2 pussia Lemonadea ja yksi pussi Mangoa. Punasävuiset langat on valkoista Seiskaveikkaa. Lankaa on 150g ja ne on värjätty kahdella sekoituksella jotka ovat Orange-Strawberry ja Grape-Strawberry. Noihin meni yhteensä neljä pussia, kaksi toiseen sekoitukseen ja kaksi toiseen. Orange-Strawberry liemen jämällä järjäsimme vielä yhden pienen vyyhdin seiskaveikkaa, josta saa aikaisemmin värjätystä langasta neulottuihin sukanvarsiin terät.

3 kommenttia:

Pikku pikku kirjoitti...

Tosiaankin ihanan pirteitä ja kirkkaita värejä syksyn (ja arjen) harmauteen! Mullaki ois pari pussia noita värijauheita, muttei tunnu tulevan soveliasta hetkeä että pääsis mummolaan värjäileen.

Ouppa kirjoitti...

Joo noista värien ihanuuksista tuli kyllä semmonen himo hommaan että täytynee vähän napsauttaa uusia värejä, ihan heti. Eli varoitan, kunhan pääset hommaan käsiksi, niin se kyllä vie mukanaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joo olen samaa mieltä, että se vie mukanaan. Nyt vain täytyy heti alkaa neulomaan niitä ihania lankoja. Mitenkähän kauniita niistä oikein tuleekaan.......
Mukana ollut äippä