Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Kävin askarteluillassa

Takana taas pari sijaisuuspäivää. Näppiksen edessä aika rättipoikki oleva Ouppa. Tänään Hanna-ystäväni tuosta naapurista (näitä Hanna nimisiä on aika monta, joten pitää aina vähän tarkentaa kenestä kirjoittaa) raahasi minut Sinooperin askartelu-iltaan. Tapahtuma oli tarkoitettu työssään askarteleville, joten ehkä hiukan minullekin. :D Ainakin tulevaisuudessa. Siellä oli viisi touhupöytää jossa pääsi itse vähän touhuilemaan ja oli kyllä aika rentouttavaa kun kaikki oli siinä valmiina. Menit vain pöytään, teit pienen käsityöhomman ja siirryit toiseen pöytään. Joku muu järjesti ensin kaiken valmiiksi ja lopuksi korjasi jäljet. Olisipa kotonakin yhtä helppoa. Äiti varmaan tosin toteaisi tähän että ethän sinä niitä jälkiä korjaa muutenkaan. No en korjaakaan, mutta ikävästi ne sitten kuitenkin on tiellä, kun ei niitä kukaan muukaan korjaa.

Kuva esittelee askarteluillan satoa. Pienet punaiset dynamiittipötköt ovat mehiläisvahakynttilöitä. Pyöritelty mehiläisvahalevystä. Sairaan helppoa ja nopeaa. Avaimenperä on siis muovinen kuori, johon itse leikataan paperista sisus. Meillä oli siellä pöytä täynnä Tilda-askartelupapereita. En ole Tilda-ihminen, mutta tuo ruskea kuvio oli herkullinen. Pohjalla kuvassa on painamani kangaskuvio. Ihan niin kuin ei olis tuota kankaanpainantaakin tullu opiskeltua, mutta niin vaan piti päästä tekemään. Leimasin siis piirrettiin ihan itse jollekin levylle, jonka nimeä en enää muista. Ja en mä semmosta oo aikasemmin kokeillu, että ihan uutta asiaa. Ja levyä voin helposti hankkia sieltä Sinooperista, kun selvisi sitten että yksi entinen työkaveri onkin siellä tätänykyä töissä.

Ei ollut tarkoitus mitenkään mainostaa Sinooperia. Mielestäni askarrella voi ihan hyvin ilman viimeisen päälle askartelijoita varten pussitettuja kuviopaperipakettejakin. Toisaalta Sinooperista ja muista askartelun erikoiskaupoista löytyy paljon myös askartelijalle tarpeellisia spesiaalivälineitä sekä paljon uusia ideoita. En kyllä käy kyseisissä liikkeissä kovin usein. Oli kuitenkin kiva käydä tänään.

3 kommenttia:

Tiukunen kirjoitti...

Tuollainen askarteluilta kuulostaa mukavalta ja askarteluillan sato näyttää todella kivalta!

Mehiläisvahakynttilöitä on tullut joskus tehtyä itsekin & pitää kyllä seuraavan kerran Sinooperissa poiketessa nappaista mukaan pari tuollaista avaimenperä-aihiota. :)

Ouppa kirjoitti...

Heips tiukunen. Kiitos! Oli kyllä pitkäkestoiset vaikutukset tuolla rentoutusillalla, meni seuraava päivä mukavasti taas gradua tehden. Jaksoin jopa keskittyäkin hommaan.

Nuo avaimenperäaihiot on muuten varmaan lapsiperheessä vielä kivempia, kun voi laittaa lapsen taidetta sinne sisään.

Anonyymi kirjoitti...

onpas sulla hyvä kaveri, kun vie askartelemaan=)