Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

perjantai 2. tammikuuta 2009

No nyt se kukkii

Aloitan räkäisesti alkaneen vuoden ekohenkisesti käsitöistä ja tarvikkeista. eli kutakuinkin juuri niin mitä lupaannkin tässä blogissa kirjoitella. Jos joku kysyy minulta mielipidettä siitä millainen ompelukone tulisi hankkia. Vastaan aina että iällä ei ole niin väliä (siis käytetytkin koneet ovat hyviä vaihtoehtoja), kunhan on mahdollisimman vähän muoviosia. Silloin se useinmiten tarkoittaa että metallia jossain muodossa on paljon. Minun aarteessani, vihreässä Husqvarna Automaticissa on jopa rautainen runko (ja paljon muita metalliosia). Metalliosat ovat siksi parempia, että ne eivät kulu niin helposti ja kestävät pienen ikuisuuden kun muistaa öljytä konetta. Ei siis tarvitse hankkia uutta ompelukonetta mikä on ympäristöteko. 

Nyt olen kuitenkin keksinyt metalliselle rungolle myös uuden perustelun. Siinä kestää magneetit kiinni! Muutama päivä sitten huovutin omin pikku kätösin pienen huopakukan, johon liimasin magneetin pohjaan. Nyt kukka toimii ompelukoneen neulatyynynä ja on ihan täydellinen työssään, koska kestää tukevasti kiinni koneen rungossa ja on järjettömän helppo siirreltävä.

11 kommenttia:

Tiinanen kirjoitti...

Tosi hyvä idea! Itselläni ei tosin ompelukoneessa ole metallirunkoa, mutta pitäis tehdä kyllä varta vasten neulatyyny, joka olis kiinni ompelukoneessa...

Mutta joo, tulin siis vain kertomaan, että I love your blog! Ja jäinkin sitten mielenkiinnolla lukemaan tätä postausta. :)

asa kirjoitti...

Mulla on ilmeisesti samanlainen kone. Äiti osti sen varmaan joskus 1960-luvulla. Ompelin sillä jo teininä paljon kaikenlaista. Hieman reistailee välillä siis tätä nykyä. Ompelin sillä tänä vuonna joululahjoja mm. poppanasta, farkkukankaasta ja tikkikankaasta eli paksuista materiaaleista. Saakohan siihen varaosia, veli lienee ommellut jotain liian paksua - antiikkiauton sisustusta ja kenties siksi ryttyilee vähän.

Ouppa kirjoitti...

Heippa tiinanen! Kiitos mukavasta palautteesta. :) Olin miettinyt pitkän aikaa, miten saisin neulatyynyn näppärästi kiinni koneeseen, koska ompelupöytä on NIIN pieni, että neulatyyny ei kertakaikkiaan mahdu pöydälle. (Tein yhden sellaisen neulatyynyn muovurunkoista konetta varten minkä pohjassa oli tarranauhan pala ja tarra kiinnitettiin semmoseen liimattavaan tarranauhaan. Aika selkeä selittää... Meni siis "lahjaksi" ja en nyt yhtään tiedä onko käytössä ja miten toimii.)

Hei leikkipaikka, ollaan ompelukonesamiksia. Mä oon käyttäny omaani kerran huollossa, viime kesänä kun ei halunnut enää toimia ollenkaan. Kyllä siihen vielä osia saa, ajattele miten monen kymmenen vuoden jälkeen! Suosittelen käyttämään huoltosetän hoivissa, niin kone jaksaa taas paremmin. Mutta eikö olekin ihana vekotin kun sillä tosiaan voi ommella melkein mitä vaan. Itse olen huristellut jonkun verran nahkajuttuja ja hyvin toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Tuollainen räyheä metallinen ompelukone olisi aivan ihana! Hieno on myös huopakukkanen :)

Pikku pikku kirjoitti...

Onpa sympaattisen näköinen ompelukone! Mie sain joululahjaksi ompelukoneen (muovisen), mutta ei oo vielä ollut inspiraatioita/aikaa alkaa sillä mitään surautteleen.

Ouppa kirjoitti...

Kataliina ja Relli, ompelukone on kyllä aarre, oli se minkälainen tahansa, mutta itse olen hyvin kiintynyt omaani. :) Onnea Relli omasta koneesta ja rohkeutta vaan tarttua siihen ja alkaa hurruutella.

Stazzy kirjoitti...

Mulla on kanssa ikivanha husqvarna, metallinen ja niin syntisen raskas, etten ole vielä saanut rahdattua sitä tänne :(
Pitäisi kyllä. Se ompelee mainiosti, vaikkei peruutakaan.

Täällä on lahjaksi saatu muovikone, muttei oikein tahdo toimia.

Ouppa kirjoitti...

Stazzy sun kone onkin sitten jo tooosi vanha jos ei osaa peruuttaa. Tuo minunkin ihanuus painaa kyllä aika paljon, mutta siinä saa samalla hyvän kuntojumpan kun sitä siirtelee (kerran vuodessa, ehkä). Ompelupöytä, vaikka ihan tuollanen minimaalinenkin kuten minulla, on siitä ihana asia, että kone saa olla paikallaan siinä kokoajan ompeluvalmiudessa.

Karoliinanen kirjoitti...

Ihana idea Ouppaseni!
Vai on sielläkin neuleinnostusta :) "on se hyvä, että on joku johon samaistua"! Se flunssa ei ole enään niin kiva samaistuttava, mutta sie olet ihana! Voi hyvin ja suloisesti.

Ihan tavallinen Outi kirjoitti...

Miulla on myös sama kone! Olen kyllä tykännyt, on vakaa eikä riistäydy käsistä - Singereillä esim. en osaa ommella, liian äkäisiä ovat. Halusin ihan tarkoituksella vanhan koneen, sillä ne on kyllä pitkäikäisempiä kuin monet nykykoneet joissa suurin osa osista on muovia. Kyllä säännöllisesti huollattamalla vanhalla rautakoneella ompelee vielä vuosia, niin sanoi ompelukonehuoltosetänikin jolta koneen ostin.

Ouppa kirjoitti...

Heippa Outi! Hauskaa, meillä on siis muutakin samaa kuin nimi. :)