Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

tiistai 23. joulukuuta 2008

Rauhallista ja tunnelmallista Joulua!

Tänä vuonna joulkortteja lähti reilu 20. Joulukorttien teko on osa oman jouluni odotusta, silloin kun on energiaa kortteja tehdä. Tällä kertaa postin setä kantoi sukulaisille ja tutuille kahdenlaisia itsetehtyjä kortteja ja uniikkeja, olemassa olevista korteista tuunattuja kortteja. Tuon tuunauksen yhteydessä pohdin, rohkenisinko käyttää vanhoja, siis joskus minulle lähetettyjä korttteja omiin kortteihini. Mitä ihmiset yleensä tekee joulukorteille? Minä säilytän kortteja, kasassa on jo monen monta konvehtirasiaa jokaiselle vuodelle omansa, täynnä joulukortteja. Vaan jos vain säilytän niitä aina vuodesta toiseen, on minulla kohta aikamoinen kokoelma. Eli mitä mieltä olette lukijat, olisiko julmaa käyttää kortteja tuunattuina uudelleen, vai onko julmempaa heittää vuosikertakortit roskiin?


No oli miten oli, ratkon tätä ongelmaa vasta yhdentoista kuukauden päästä. Nyt toivotan kaikille lukijoille Oikein Ihanaa,  Rauhallista, Mukavaa, Kaunista ja Tunnelmallista Joulua.

3 kommenttia:

Pikku pikku kirjoitti...

Mieki oon säästäny kaikki kortit mitä oon ikinä saanut,ei vaan raaski heittää poiskaan. Mutta kannatan uusiokäyttöä, sehän on hyvä idea. Kauniimmalta se kuulostaa kuin korttien roskiin laittaminen. Mutta mie oonki vähän sentimentaalinen.

Oikein ihanaa ja rauhallista joulua, mieki alan kohta pakkaamaan kutimet kasaan ja suuntaan vanhempien luo joulun viettoon.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Me pelataan Alexin kanssa vanhoilla joulukorteilla, joita ensin otetaan kasa, kasa jaetaan sulle-mulle, ja sitten lähdetään kyselemään toinen toisiltamme: onko sinulla sellaista korttia, jossa on tonttuna/kynttilöitä/joulukuusi/lapsia/lumihiutaleita/tähtiä/whatever ja sitten toisen aina pitää näyttää kaikki kortit, joissa on tuo kysytty aihe. Kohta nelivuotias tykkäsi tästä jo kovasti viime talvena.

Ouppa kirjoitti...

Relli toinen senttimetriaalinen :) täällä hei! Ja siksipä juuri se korttien pois heittäminen on niin vaikeaa. Pelkään myös menettäväni kortin lähettäjän toivotukset jos pistän kortin eteenpäin... Mutta täytyy vielä harkita. Muuttuisi tuo korttien teko yhtä "omavaraiseksi" kuin lahjojen paketointikin.
Toivottavasti Joulusi vanhempien tykönä meni mukavasti, meidän vastaava ainakin oli oikein ihana.

Heipsan Annika! Tuo joulukorttipeli onkin aika hauska idea. Vanhoista synttäri, nimppari ja pääsiäiskorteista olen tehnyt ainakin kirjanmerkkejä, mutta täytyypä pistää korvan taakse tämäkin ajatus. Kummityttö 3vee tykkää "pelata korttia" eli sekoittaa kortteja aikuisten tavalla, mikä on hiukan hupaa korttien reunoille ja kunnolle muutenkin. Ehkä voisinkin tähän tarkoitukseen käyttää vanhoja postikortteja.