Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

torstai 19. maaliskuuta 2009

Myssykkä ensi talveksi

Olen aloittamassa graduun liittyen verkkokeskustelua viisaiden ihmisten kanssa ja käytännön järjestelyt hidastavat etenemistä tällä hetkellä. Siitä syystä ajatuksia järjestellessä ja voimia tulevaan koitokseen kerätessä piti saada käsille hommaa. Maanantaina hain lähikirjastosta pinon käsityökirjoja ja rentouduin selailemalla niitä. Uskomattomia aarteitä löytyy ihan tuosta läheltä. En voi kun taas ihastella että meillä on edelleen ilmainen kirjastojärjestelmä ja kaiken lisääksi omasta lähikirjastostamme löytyy niin paljon kivaa luettavaa. Tunnen olevani etuoikeutettu.

Kirjasta nimeltä Hyvän olon neuleet jonka on kirjoittanut Sanna Vatanen löysin ihanan Peru-myssyn. Jollakin kirpparireissulla joskus (tarkkaakin tarkempi määritelmä) olin napannut mukaan pienen muovipussin oranssisävyisiä villalankoja. Tämä myssy-ohje ratkaisi noiden lankojen kohtalon. Langat oli ilmeisesti jonkun huivin tai shaalin kudontaprojektin jämät, sillä olivat aika lyhyitä pätkiä. Tähän projektiin sopivat oikein hyvin ja menivätpähän käyttöön viimeistä pätkää myöden. Tein koko myssyn kaksinkertaisella langalla, värejä luovasti vaihdellen. Jouduin kyllä laskemaan kaikki silmukat ja kerrokset ihan itse uudelleen kun minun lankani oli kaksinkertaisenakin ohuempaa kun kirjan mallineuleen lanka, mutta ei se mitään. Pieni laskeminen pitää aivot vireänä. :)

3 kommenttia:

milliini kirjoitti...

Onpas hieno! Näyttää siltä ku ois jostakin design-hienouslangasta tehty! Upeaa luovaa ajattelua!

Mut buu laskemiselle, mulla ei aivot taivu siihen yhtään. Numerot on ollu mun vihollisia ihan pienestä saakka.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno. Aika nopeaa toimintaa, jee. Kelpais varmaan monelle muullekin tuollainen mallikas myssy.
Terv. Mänttilästä

Ouppa kirjoitti...

Milliini, kiitos! Tämä onkin ihan oma salainen ouppappouppa-metodi jolla tulee hienompia tuotoksia kuin Norolla (paitsi että taisin jo täysin paljastaa salaisen tekniikkani). Ja matematiikasta sen verran että siinä toinen intohimoni (käsitöiden jälkeen) vaikka tuo ei lähellekkään niin hyvin ole hallussa. mutta kovasti tykkään. :)

Kiitos myös Mänttilän mussukalle. Myssy oli kyllä niiiiiin helppo ja hauska tehdä että voisin hyvin pyöräyttää toisenkin...