Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

torstai 6. marraskuuta 2008

Ihka ensimmäiset

Viimetalvena tehdessäni kässänopen sijaisuutta yläkoulussa, sain osakseni muutaman epäilevän katseen kun sanoin oppilaille että en ole koskaan itse tehnyt lapasia. (Ja tämähän johtuu siitä että olin peruskoulun teknisessä ja neulominen ei ole ollut mikään lempiharrastukseni silloin kun muut ovat lapasia opetelleet tekemään.) Samaan hengenvetoon vakuutin että jos heillä on ohje, lapasiin niin kyllä hommasta selvitään. Oppilat vaikuttivat hetken hyvin epäluuloisille eivätkä ollenkaan ymmärtäneet tilanteen hauskuutta, joten päätin tehdä lapaset itsekin.

No se tekeminen silloin vähän jäi, mutta en minä vielä ole valmistunut, että ihan ajoissa tässä tavallaan ollaan. :D Tässä ne nyt siis ovat. Elämäni ensimmiset lapaset, peukalokiiloilla ja sädekavennuksella. Lankana syyskuussa äipän kanssa kuulailtu Novitan Nalle.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi vau! Tulipa niistä tosi söpöt ja sinun näköiset. Kannattaa jatkaa vaan neulomista ja vielä noista ihanista langoista.Luulen, että sukatkin valmistuu piakkoin........
T.Äippä

Pikku pikku kirjoitti...

Onnea onnistuneista lapasista! Mie sentään oon kutonu lapasia iät ja ajat, mutta peukalokiilaa en osaa tehä, hiemanko oot taitava!! Ihanan pirtsakka värikin. =)

Ihana tuo äitisi kommentti, äiskät on ihan parhaita!

Romulus kirjoitti...

Hih, voin kuvitella epäuskoiset koululapsoset :).
Hyvä taito osata tehdä lapaset.. ne kun eivät oo ees vaikeet. Kivat tuli!

Karoliinanen kirjoitti...

Kauniit lapaset - ja jotenkin niin määrätietoisesti kuvatutkin :)

Anonyymi kirjoitti...

wow! Jos minä joskus innostun neulomisesta niin toivottavasti eka työ näyttää yhtä hyvältä :D

Ouppa kirjoitti...

Äippä, kiitos kannustuksesta. Sukkia odotellessa. :)

Relli, ei se peukalokiila ole vaikea. Mulla on niin kummallisen ulokkeiset peukalot, että kiilan kanssa tuli oikein käteen sopivat lapaset. Ja juu, äippä on aika ihana.

Romulus, kiitos! Joo ei ollu vaikeeta.

Karoliinanen, kiitos myös. Kuvauksessa ehkä vähän enemmän vaikutti käytännönjärjestelyt, että sain kadet mahtumaan kuvaan, mutta - kröhöm - juu määrätietoisuuttahan tässä haettiin. Kiva kun kävit!

Kataliinallekin kiitos ja suosittelen neulomista. On ihanan rentouttavaa!