Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

lauantai 1. maaliskuuta 2008

El turismo

Alkuviikko kului siivillä, sillä sain seuraa Savonlinnaan. Kanssani muutaman tylsän päivän muutti läsnäolollaan hauskemmaksi Laura-ystäväni, jolle kuuluu myös kunnia tämän blogin nimestä. Ja kylläpähän oli silmiä avaavaa myös minulle. Kun toinen innoissaan ja iloisesti ottaa kuvan asiasta jos toisestakin, joita itse en ole vuosiin enää edes rekisteröinyt olemassa oleviksi, sitä muistaa taas asuinympäristönsä mielenkiintoisuuden.

Tiistaina, kun minulle osui vapaapäivä, vietimme käytännössä koko päivän kaupungilla. Sen lisäksi että nautimme toistemme seurasta, nautimme myös mitä mainioimmasta ilmasta. Ensin kävelimme jäätä ja rantoja pitkin kohti Olavinlinnaa. Matkalla otimme paljon kuvia ja kävimme vähän leikkimässä Pikkukakkosen puistossa. Olavinlinnassa kävimme kurkistamassa jo osaksi sulaneita jääveistoksia ja tietysti linnaa myös sen verran kun sitä nyt talviaikaan pääsee katselemaan. Sitten suuntasimme kylpylä Casinolle tai vanhanaikaisesti kylpylaitokselle, mikä kuulostaa jotenkin ihanalle. Siellä lilluimme porealtaassa, kävimme ulkoaltaassa, uimme ja saunoimme enemmän ja vähemmän ja lilluimme lisää porealtaassa. Hyvin rentoina ja väsyneinä raahauduimme sitten kaupungin läpi opiskelijakomerooni ja ihmettelimme loppuillan painavia silmäluomia.

Tiistaipäivä opetti minulle muutaman asian. Elinympäristöni kauneus ja mielenkiintoisuus ei katoa, vaikka näen sitä joka päivä. Kysymys on suhtautumistavasta. Ja toinen asia, josta olen monesta blogista lukenut, mutta jota en ole uskonut. Meidän tavallisella digikamerallakin saa ihan kauniita kuvia ulkoilmassa, hyvällä säällä. Tuossa vieressä olevat kuvat on otettu Pikkukakkosen puistossa, jossa riittää siis virikkeitä niin isommille kuin pienemmillekin. Meidän tapauksessa minä isompana (olen Lauraa pidempi ja kookkaampi, sekä vajaat parikymmentä päivää vanhempi) otin kuvia ja Laura pääsi leikkimään Pikkukakkosen hahmojen kanssa. Olipas hauskaa!

Ei kommentteja: