Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Takaisin Tallinnasta









Käväisin Jenni-ystäväni kanssa Tallinnassa. Reissu oli kerrassaan mainio. Ensiksi sunnuntaina ajelimme autolla Helsinkiin ja siellä ratikalla lähemmäs satamaa. Piipahdimme matkalla Senaatintorilla ihailemassa karhuja. Merimatka Tallinnaan oli nopea, mikä oli hyvä asia, sillä merellä vähän tuuli. Hotelli löytyi helposti ja shoppailu saattoi alkaa. Tosin aluksi shoppailimme vain Jennin rahoilla, koska en tajunnut vaihtaa itselleni etukäteen kruunuja. Vaikka Jenni on meistä se nuorempi, on hän selkeästi se organisoidumpi ja ajattelevaisempi yksilö.

Suurimman osan shoppailuajasta (melkein koko maanantai) reissulla käytimme pienellä pätkällä Tartu maanteetä. Tien varrella oli monen monta käsityötarvikekauppaa ja kirpputoria, joten sinne kului paljon aikaa. Onneksi rahaa ei kulunut paljon. Tuli oltua hyvin säästeliäs ja tehtyä paljon edullisia löytöjä. :) Illalla kävimme vanhassa kaupungissa syömässä (ja törmäämässä yllättäen tuttuihin) ja ihailemassa hämärässä säihkyviä kaupungin valoja.

Ilma oli koko reissun sumuinen, sateinen ja harmaa. Se ei juurikaan haitannut. Tallinnassa satamaa kohti kävellessä aurinko viimein pilkahteli pilvien takaa, ja saimme kohtalaisia maisemakuvia. Matkustimme Linda Linella, joka lähtee Linnahallin satamasta Tallinnassa. Sinne on aikamoinen kipuaminen, jos jalkaisin menee. Satama kun löytyy kummallisten porrassysteemien takaa. Sieltä ylhäältä sai kuitenkin kauniita kuvia, joten ei haittaa. Lisäksi Linda Line hoiti palvelun hienosti. Heillä on ilmeisesti jotain teknisiä ongelmia ja lähtömme Tallinnasta myöhästyi tunnilla. Saimme siitä muutamaa tuntia aikaisemmin tekstiviestin, joten käytännössä saimme tunnin lisäaikaa shoppailla, eikä elämämme tai aikataulumme kärsineet mitenkään.

Olipas ihana lomanaloitus. Kiitos vielä Jenni mitä mukavimmasta matkaseurasta (ja minusta huolehtimisesta)!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta reissusta! Hyviä kuvia olit saanut!!! Ite en olekaan vielä huomannut kuvia ladata koneelle, ehkäpä huomenna muistaisin/ehtisin ;)

Mukavia lomapäiviä!
t. Jenni