Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Tänäänkin piti tareta

Mainioiden kelien takia hellevaatteet ovat aina pesussa. Tänään piti kehitellä päälle jotakin minkä sisälle ei sulaisi. Nappasin joskus muinoin kirpparilta mukaan tarttuneen ohuen pellavakankaan hyllystä ja levitin vanhan topin sen päälle vähän kokoluokkaa antamaan. Tässä oltiin siis klo 10.15 tänä aamuna.


Leikkelin summittaisen vaatteen täysvinoon ja surauttelin sen kasaan saumurilla. Vaate oli kasassa klo 10.30 ja näytti tältä.

Sitten saumuroin kädentiet, pääntien ja helman, jonka rohkeasti leikkasin vinoon ihan fiilispohjalta. Käänsin saumuriompeleet nurjalle ja tikkasin kapeasti. Sitten vielä silitys ja valmista tuli. Viimeinen kuva on otettu klo 10.55.

Myöhemmin piti vielä tehdä pienet lisäsurauttelut kainalon alle, koska kangashan venyy täysvinoon leikatessa ja kädentiet liekottivat mielestäni liikaa, joten pienensin niitä vielä. Ihan käytettävä siitä tuli. Jos joskus innostaa saatan virkata siihen vielä jotain koristeita, mutta kivasti nuo virkatut helmetkin vaatteen kanssa pelitti.

Ei kommentteja: