Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

torstai 21. toukokuuta 2009

Surauttelin liivin

Helatorstain kunniaksi toteutuin yhden ompelusuunnitelman. Olisi kyllä pitänyt ompeloida ihan muita juttuja, mutta olin tämän tarpeessa. Tampereelta muinoin tarttui mukaan Finlaysonin Tapiota yhden pussilakanan muodossa. Tein siitä nyt sitten tuollaisen ulkoiluliivin. Oli mukavan piristävää pitkästä aikaa kohdistaa kuvioita ja tikkailla oikein huolella saumoja.

Kaavan nappasin tämän vuoden helmikuun Suuresta Käsityölehdestä, mutta muokkasin kaavoja aika paljon. Liivistä tuli muuten oikein ihana, mutta helman tein monta kertaa eri versioina enkä saanut siitä vieläkään mieleistä, saatan sen vieläkin tehdä uudelleen, kunhan pohdin... Kuvioiden kohdistamiset onnistuivat minun tekemiksi todella hyvin, en nimittäin ole mitenkään kykeneväinen tekemään millin tarkkaa työtä. Kaulukset kokoilin pienemmistä tilkuista että sain niihin kivasti kuviot. Kun kaulusta pitää auki alhaalla kurkistelee sieltä puput.

Liivin vetoketjut on kirppikseltä, ruskeat resorit kirppikseltä löytyneestä ribbipoolosta. Liivin vuori on vanhasta työtakista reikävuoria ja kauluksen naru ihan käyttämätöntä. Lisäksi liivin niskasta löytyy ripustuslenkin alta "tuotemerkki" ja kunnianosoitus kankaasta sinne minne kuuluukin. 

(Kuvat ovat tänään kökköjä, en ollut kuvauksella päällä, halusin kuitenkin esitellä aikaansaannokseni heti.)

2 kommenttia:

K kirjoitti...

Kivan liivin olet ommellut. :)

Ouppa kirjoitti...

Kiitos Nekku! Helma vieläkin askarruttaa, sille täytynee tehdä jotakin.