Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Kaikkea ei tarvitse omistaa

Minulla on oma ompelukone, mutta saumuria en omista. Äidillä on saumuri joka aina välillä on minulla lainassa. Se saumuri on aikaa ja elämää nähnyt ja sai vähän lisäaikaa uudesta, venäläisestä hammasrattaasta. Edessä voi kuitenkin lähivuosina olla jo uuden saumurin hankinta. Olemme äidin kanssa päättäneet hankkia yhteisen saumurin, koska ei sitä saumuria niin paljon kuitenkaan tule käytettyä kuin ompelukonetta, että sitä koko ajan tarvitsisi. Lisäksi oman saumurointivuoron odottaminen aktivoi ihmistä kummasti kehittelemään ja valmistelemaan saumurointikohteita.

Koska äidin saumuri oli nyt käyttökelvoton ja meni sitten huoltoon, sain viime perjantaina lainaan yhden toisen saumurin. Se oli omistajallaan ollut jo jonkin aikaa käyttämättömänä, koska saumuri ei tehnyt tasaista tikkiä. Laitoimme Eekin kanssa saumurin taas toimintakuntoon ja nyt olen onnellisena hurruutellut koko viikonlopun. Saldona kolme korjattua vanhaa t-paitaa ja yksi ihan uusi paita. Niin ja saumurin omistajalle toimiva saumuri.

Kuvassa lainasaumuri ompelupöydälläni. Huomioitavaa lankojen värit: ruskea uloin neulalanka ja muut valkoisia. Olen laiska.

Ei kommentteja: