Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

torstai 21. huhtikuuta 2011

Kukka


Elävien kirjoissa ollaan, vaikka elämä sinänsä onkin ollut lähes tulkoon työtä ja opiskelua. Vielä on vähän erkkahommia jälellä, mutta suurin osa jo hienosti valmiina. Tänä vuonna meillä luovutaan myös pääsiäisestä opintojen vuoksi. (Minun opintojen, merimies on jo kesälomalla, kauheen rankkaa toi amk-opiskelu.) Kuvittelin että se aika olisi jo ohi, kun opinnot menevät muun edelle, mutta näköjään ei. Taidan olla ihminen jolla on aina joku prokkis menossa, häikkäämässä "normaalia" arkea. Olkoon sitten niin.

Tässä tämän ja edellisen postauksen välissä on juhlittu muutamat synttärit ja pyörähdetty Kuopiossa. Jotta polla ei ihan hajoaisi, on ollu pakko aikatauluttaa elämään vähän jotain muutakin, mutta hyvin maltillisesti että opinnot etenisivät. Viime lauantaina kävin äipän ja hänen"opiskelukavereiden" kanssa Kuopiossa rentoutusretkellä. Tutustuimme lasilinkkiin ja Ryijy elää -näyttelyyn, söimme tietysti hyvin ja kävimme Matti Mattssonin opissa. Harmittaa hirveästi että Matin kotisivut ovat vasta tekeillä, niin en voi linkittää tähän, joten tyydyn kertomaan jotakin oleellista. Matti on koruseppä joka loihtii toisille turhista tavaroista mitä kiinnostavimpia ja hienompia koruja ja muita esineitä. Hän tuntui myös hyvin mukavalle ja sympaattiselle ihmiselle.

Olimme siis Matin korupajalla opissa. Teimme kuutisen tuntia koruja ja muita väkerryksiä, mitä kukin halusi. Koko porukkamme oli hirveän innostunut metallintyöstötekniikoista ja Matin oivaltavan yksinkertaisista työtavoista. Siellä syntyi taulua kakkuvuoasta, piparkakkumuotista ja haarukasta, naulakoita ja yrttikylttejä vanhoista ruokailuvälineistä, kello kattilankannesta ja vaikka mitä muuta aina tuhkakupista rintakoruihin. Itse tein vanhempieni palkintolusikoista yllä olevan kukkariipuksen. Tein myös muuta, mutta elättelen toiveita että saan ne yhdistettyä johonkin muuhun myöhemmin, niin esittelen loput sitten kun niiden aika on. Reissu oli kerrassaan mainio, oikein hyvä rentoutus ja nollaus tiukkaan opiskelutahtiini. Pieni kiitos vielä isällenikin, joka mahdollisti kotiin paluun melkein yöllä, että pääsin taas aamulla opiskelemaan.

Nyt toivottelen
hyvää Pääsiäistä niille, jotka kyseistä juhlaa juhlistavat ja mukavia kevätpäiviä kaikille! Itse vetäydyn vielä hetkeksi kaikille yhteisen ja monikulttuurisen koulun pariin. Tsempitystä otetaan vastaan.

1 kommentti:

äippä kirjoitti...

Heippa vaan!
Aika hienon korun olet saanut tehtyä... muistoja, muistoja vaan....
Vielä kun muutaman päivän saat rutistettua opiskelua, niin sitten se helpottaa.. melkein kesäloma ja vapaata.