Pieniä tarinoita arjesta, maustettu käsitöillä, hörhöilyllä, onnella ja joskus ajatuksillakin.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Kaularoikottimia




Eilisenä iltana ihmettelin merimiehen kanssa elokuvaa ja kun se vaan kesti ja kesti, piti saada käsille töitä. Yhdistelin kaulakoruksi taannoin äipän varastoista kaivettuja nappeja ja omia aarteita. Ylin kaulakoru siis eiliseltä. Muut korut on tehty tämän vuoden aikana, keskimmäisissä huovutettuja palloja, puu- ja lasihelmiä ja alimmassa virkattuja palloja ja ketjusilmukkaketjua, johon on pujotettu puuhelmiä. Huovutusvillat ja lasihelmet on uutena ostettuja, mutta puuhelmet on kaikki kirpparilta kerättyjä ja purettuja. Napit varmaankin myös suurimmaksi osaksi jo pitkään palvelleita. Näiden kaulakorujen tekeminen on pientä, nopeaa ja ennen kaikkea terapeuttista näpertelyä. (Vinkki joulupukin pajaan myös.)

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Äiti teki mulle tossut!



Ihailin Ravelryssä neulottuja "Preeriasaappaita", halusin itsellenikin sellaiset, mutta... En pidä kahden samanlaisen asian neulomisesta, plus olen aika hidas neulomaan eikä siihen aikaakan ole aivan kamalasti. Äiti taas mitä ilmeisemmin tykkää samanlaisten asioden neulomisesta, hän on nopea ja hänellä tuntuu aikaakin olevan, ainakin vähän enemmän kuin minulla. :) Joten pienellä ruikutuksella sain äippiksen tekemään tossut ja niistä tuli IHANAT!!! Napit sentään ompelin itse ja pohjiin ompelen vielä nahkavahvikkeet, niin voin pitää näitä töissä polvihousujen kanssa (ja ehkä jopa hameiden).

Se piti vielä tossuista sanoa, että ne ei ole tehty Ravelryn englanninkielisellä ohjeella, vaan ihan itse pähkäillen, kuvaa ja omaa tieto-taitoa apuna käyttäen, pyrkien mahdollisimman toimivaan ja kauniiseen lopputulokseen.